Editorial | Cultural | Reportaj | Cotidian | Club Romantic | Divertisment | Redactia & Arhiva

 Concursul editiei

Soapte

Casuta cu povesti

Zbor cu fulgi

Povestea anului

Altfel de povesti

Ce-si doresc copiii

Ninsoarea

Craciun fermecat
Poveste de iarna

Craciunul

Traditii

Renul

Iarna

Anul Nou

Penite inedite

Colinde

Scrisori pentru Mosu'

Ce-si doresc copiii de la Mos

“Ar trebui, poate, sa intampinam Sarbatorile de iarna precum copiii nostri: veseli ca vine vacanta, ca e zapada, ca derdelusul e plin de chiote si ca turturii sunt numa' buni pe post de inghetata... Ar trebui, mai mult ca sigur, sa redescoperim, alaturi de ei, jocurile copilariei. Ii intrebam, mai mult sau mai putin subtil, ce-si doresc sa le aduca Mosu’. Lista pe care-o fac copiii nostri e intotdeauna interminabila, inepuizabila, dar noi, pentru a le face pe plac, incercam sa le oferim jucariile visate.

Ce-si doresc ei insa cel mai mult nu trec niciodata pe lista. Fiindca stiu ca e un lucru aproape imposibil, desi nu cer nici luna de pe cer, nici cea mai mare papusa din lume. Ne doresc pe noi, parintii lor. Sa fim impreuna cu ei, sa ne jucam impreuna, sa alergam, sa invatam. Sa plangem impreuna cand se lovesc la genunchi, sa ne dam in leagan, sa facem castele de nisip, sa mergem cu saniuta, sa ne batem cu zapada. Nu ne cer asta cu voce tare, insa ochii lor ne implora. Si nu o fac, pentru ca de prea multe ori le-am spus ca ne sacrificam pentru ei, ca trebuie sa mergem la serviciu ca sa castigam bani pentru jucarii, dulciuri.

Sunt intelegatori copiii nostri, si nu ne reproseaza ca-i abandonam, lasandu-i sa se joace singuri, sa descopere lumea fara ajutorul nostru. E uimitor cat de multe pot intelege ei. Au insa si ei limite. De pilda, nu pot pricepe de ce nu vrem sa intram in lumea lor, a copilariei, si le respingem gesturile de dragoste, din oboseala, asa cum ne scuzam. Nu mai pot pricepe de ce nu suntem prezenti la serbarile lor, cand ne cauta cu disperare in multimea de adulti. Privirea aceea, dezamagita, inecata aproape de lacrimile pe care rusinea le opreste sa brazdeze obrajii, ar trebui sa ne faca sa intelegem ca dorinta cea mai mare a copiilor nostri e sa le daruim timp. Timp si dragoste. Asta-i dorinta lor ce se vrea adresata Mosului. Sa ne punem manusile si fularul, sa mergem impreuna cu saniuta, sa ne rostogolim in zapada, sa mancam turturi ca pe cea mai dulce inghetata... Cer oare atat de mult?”

Livia Popa (heidi) 


© Club Romantic 1997-2003, Toate drepturile rezervate