Editorial | Cultural | Reportaj | Cotidian | Club Romantic | Divertisment | Redactia & Arhiva

 Concursul editiei

Soapte

Casuta cu povesti

Zbor cu fulgi

Povestea anului

Altfel de povesti

Ce-si doresc copiii

Ninsoarea

Craciun fermecat
Poveste de iarna

Craciunul

Traditii

Renul

Iarna

Anul Nou

Penite inedite

Colinde

Scrisori pentru Mosu'

Iarna…

Iarna este anotimpul in care copilul din noi are sansa de a-si face simtita prezenta intr-un mod mai special si are puterea de a ne impartasi o gama intreaga de emotii: emotia primilor fulgi de zapada, emotia de a sta de vorba cu prietenii in fata unei cani cu vin fiert (cu putina scortisoara si neaparat foarte aromat), emotia cadourilor, a sarbatorilor, emotia unor clipe ce se transforma usor... usor, asa cum un fulg de nea se topeste, la atingerea obrazului tau, in amintire.

Iarna este anotimpul in care incercam sa fim mai buni, mai generosi, este acel moment in care ne pregatim sa intram intr-un an nou plini de speranta si cu noi idealuri.

Acum, putem afla ca cele mai fericite clipe sunt cele invelite in simplitate si asezate chiar sub nasul nostru. Trebuie doar sa vrem sa le vedem, trebuie doar sa acceptam multitudinea de cadouri pe care viata ni-le ofera: mica raza de lumina ce te trezeste dimineata, ciripitul pasarilor si adierea vantului ce iti umple camera… alintul oferit de picaturile de apa ce se scurg rapid in timp ce faci dus, aroma unei cafele bune si miorlaitul pisicii ce parca ar vrea sa spuna “buna dimineata”. Zambetul fugar al unui calator, melodiile energizante pe care le asculti in masina si fericirea molipsitoare a colegilor. Momentele de pauza in care odihna iti reincarca bateriile, clipa in care te indrepti spre casa… apusul soarelui. Sarutul persoanei iubite si imbratisarea calda… prietenii ce te viziteaza… o cina bine meritata, un film linistitor… romantic… sentimentul de liniste si siguranta pe care simpla lor prezenta ti-l confera. Vise dulci… dragoste… o noua zi.

Avem nevoie unii de altii. Si totusi traim intr-o epoca in care gesturile de incurajare si bunatate sunt mult mai rare. Trebuie sa invatam sa recunoastem si sa descoperim bucuria pe care ne-o aduc relatiile cu semenii nostri, in loc sa incercam mereu sa-i schimbam pe cei cu care avem de-a face.

O scrisoare, o felicitare scrisa cu suflet, poate readuce speranta in viata cuiva, un simplu mesaj poate umple cu caldura si dragoste casa cuiva care se simte singur… Resursele exista, trebuie doar sa le punem in practica pentru a face pe cineva fericit, pentru ca asa vom fi si noi fericiti. Este anotimpul cadourilor… Este anotimpul in care trebuie sa daruim iubire si intelegere.

Alexandru Miroiu (Little_NY) 


© Club Romantic 1997-2003, Toate drepturile rezervate