In loc de editorial | Cultural | Reportaj | Cotidian |Redactia & Arhiva

 Soapte

Casuta cu povesti

Ganduri de martisor

Printre oameni

Despre iubire

Amintire din Bucegi

Primavara mereu

Li se intimpla si altora

Sa rasfoim Playboy
Parcul meu

Scrisoarea despre iubire

Penite inedite

Randuri inchinate mamei

Fotograf sentimental

Prea alb ...

Prea mult alb

… prea multe halate albe! Ce dracu se intampla duminica asta ? Nu mai pleaca nici unu` acasa? Ca saptamana trecuta nu vedeai unul. Liber fratilor! Azi nu se munceste. Se bea, se fumeaza, se sparge-n figuri pe malurile lacurilor, se … Beep! (c.n.a.-u`! n-avem voie sa spunem!). Se fac gratare. Barbeque! Ha! Nu mai facem gratare si fripturi. Facem barbeque. Si cordoane bleu. De unde ma bleu? Ca-s toate albe! Si-ti iau sange! Al dracului de mult sange iti iau.

- E NEVOIE!

- Pai? De parca nu-i si Vladut tot al nostru? Dracul! Da da . Vlad Dracul! Lua-v-ar pe toti sa va ia. Vedea-v-as in halate portocalii sa va vad. Mai bine nu! Ca e din galben cu rosu. Si va plaaaaceeeee. Sa luati sange. Luati-l luar-ati toate zilele de marti 13 sa le luati. In botul masinii pe soseaua mortii. Aia de langa Ploiesti. Centura. De oras si de siguranta. Ioc! N-am mai trecut de mult pe-acolo. N-am mai trecut prin munti. Pe langa poate-am mai trecut, dar prin ei nu. Si ce mai treceam! Ca acul hoascei asteia batrane care sta in fata mea si-mi trage sangele din vene. Fir-ai a dracului de lipitoare!

Parca-mi trage toate vorbele si amintirile. Nu pooooti! Nu te mai chinui ca nu poti. Cand e blestem, n-ai ce-i face. Vad verde-n fata ochilor si brusc mi-e dor sa-not in ochii tai. Sa nu-I crezi. Sa-I iubesti? Ochii verzi! Verde de iarba, de brad, de muschi de padure. Iar la sfarsit de paris. Cu “p” mic, ca nu mai apuci sa-l faci mare. O sa fie crucea mare! Crucea mamii voastre ca mi-ati luat tot sangele din mine. Mi-ati dat voi, nevoia de zaibar. Sa fiarba-n tine, sa faca sange. De om patimas! Care-noata-n ochii tai ca Botezatorul in raul ala de departe in care s-a intalnit cu Isus. Jesus! Christ! Jesus Christ SuperStar! Star! Stea! Stele! Ca ochii tai verzi! N-ar fi stelele verzi in veci! Sa n-am cu ce-I confunda! Ochii tai! Sa ramana Ei stelele verzi! De pe cerul meu rosu! A fost rosu, ca acum imi trasera astia tot rosul din ele si-a palit. Din vene! Din mine! Da se face el! Zaaiibaruuul. Si se face el rosu. Cerul. Al meu. Ca oricum stelele verzi tot acolo sunt. Dar asa… sa nu fie doar stele. Sa fie si cer. Pe langa ele. Cer. Iti cer sa-ti scoti dracu’ acul din vena mea si sa ma lasi cu un petec de cer ca sa am unde-mi admira stelele.

Sau ia-l. Ia-l pe tot. Sangele. Cerul. Cu tot cu stele! Trage-l pe tot prin acul ala subtire. Si pe ei. Ochii ei. Stelele mele. Pot sa am doua nu? Doua stele. Ca vieti?! De unde! Una mi-ai luat-o tu! Tu! Tu! Tu Duminico! Duminica cu prea multe halate albe! Stiam eu ca d`aici mi se va trage. De la alb! Cica sa nu vezi rosu-n fata ochilor. Ba io tocmai asta vreau sa vad: rosu. Cu doua stele verzi. Murdari-v-ati albul sa vi-l murdariti. De viata! De vorbe! De ochi! De blesteme d`astea! De verde! De culoare! De zaibar! De rosu. Dar rosu nu de sange de om. De miel de Pasti, de porc injunghiat in curtea casei, de Craciun. Nu de cerul altora. De al vostru. Si de ochii vostri, nu de stelele mele.

alb… alb… alb… rosu… verde…

“Iarta-i Doamne pacatele...”

Ba sa nu ma ierti baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Ca io macar am doua stele. Am unde merge, stai tu linistit. Merg sa ma plimb. Ma plimb printre stelele mele. Sunt doua stele verzi acolo sus! Privestele! Ca daca ti-as povesti euuuu! N-ai tu zile sa asculti tot! Daramite sa-ntelegi! Poti sa-ntelegi cerul? Al meu? Hahahahahahaha! N-ai cum. Vezi sa nu cada pe tine! Cerul meu! Sa nu cada pe tine! Ca lor le era frica! Si d`aia din cand in cand se patau! Cu rosu. De sange. De-al lor. In trei suliti! Una a ramas la Vlad Dracul. Mai sunt doua! Oi’ nimeri? Eu! Tu n-ai cum! Nici sa nimeresti, nici sa-ntelegi. Le vezi? Stelele! Nu ?.....nasol!!! …iti doresc sa fii …..om!

Eu le vad! Si le simt!


Razvan Serban (razvan_sv)


 


© Club Romantic 1997-2004, Toate drepturile rezervate