In loc de editorial | Cultural | Reportaj | Cotidian | Redactia & Arhiva


Draga Mama,

Este trecut de miezul noptii. Iti scriu. Iti scriu pentru ca, in timp ce fumam o tigara, mi-am amintit de mainile tale. Am inchis ochii pret de cateva secunde si le-am vazut. Albe... Apoi am simtit mirosul acela de vanilie care m-a insotit in fiecare seara, ani la rand, in lumea viselor, unde Fat-Frumos il invingea mereu pe Balaurul cu Sapte Capte, cu o lovitura de buzdugan. As vrea o prajitura. De care? Ei, de care! Nu stiu... Probabil cu visine.

Aici a venit primavara. La tine a ajuns? Ti-ai umplut vazele din casa cu zeci de crengute de ciresi inflorite? Ai scos din nou toate hainele din sifonier, ca apoi sa le rearanjezi? Te-ai vopsit? Stii ca TU nu ai voie sa ai par de Mamamare... As vrea sa te sun, dar e tarziu. Ce faci? Iar ai adormit cu ochelarii pe nas si rebusul langa tine? Mi-e dor. De tine.

Am citit mai zilele trecute in nu stiu care cotidian, ca se vor indexa pensiile. Asa ca bucura-te! Inca o jumatate de kilogram de carne in plus pe luna. Stii ce as vrea? As vrea o cafea. Sa o bem impreuna si sa citim ziarul. Iar apoi, sa te aud spunand: "Nu stiu unde o sa ajungem! Mi-e teama ca o sa fie din ce in ce mai rau!" Si? Ce poti face? Pe cine intereseaza ce crezi tu? In afara de mine, fireste, de prietenele tale, de vanzatoarele din piata si de postarita?

Imi lipseste cred dadaceala ta. Atat de mult ii simt lipsa, incat am devenit eu insami o pisaloaga. Incep sa fiu din ce in ce mai mult ca tine. Ti-am spus? M-am apucat sa colectionez carti postale si felicitari. Unele le-am luat din al treilea sertar din biblioteca, cand tu plecasei sa-mi cumperi farduri - pentru ca, nu-i asa, trebuie sa-mi pun ochii in evidenta. Da... Nu ti-am cerut voie. Am uitat... M-am dezobisnuit. Am 24 de ani, mama!

De ce plangi? DE CE? Acestea sunt doar cuvinte. Litere. Nu le-am scris ca sa te doara. Of! Stiu, stiu... Ai fost mereu "o sensibila" cum spunea tata. Prea sensibila pentru lumea aia, de dincolo de usa aparatamentului 7. Ai crezut ca toti sunt ca tine. Asa... suflete servite pe tava. Idealuri, mama! I-de-a-luri!

 

Se apropie 8 Martie. Imi pare rau ca nu sunt langa tine, sa-ti pun un martisor in piept si sa-ti sarut mana. Stiu ca nimeni si nimic nu poate sa inlocuiasca lipsa mea... La multi ani Mama! La multi ani... Si-ti multumesc pentru ca ai fost si esti mereu acolo pentru mine...

Mi-e dor de tine... in fiecare zi.
Andreea

 

 


© Club Romantic 1997-2004, Toate drepturile rezervate