Editorial | Cultural | Reportaj | Cotidian | Club Romantic | Divertisment | Redactia & Arhiva

 


Noul Club Romantic

O viata mai frumoasa

Interviul editiei

Despre prietenie.... cu Livia Popa

Livia Popa (heidi): un om cu inima de aur si unul dintre cei mai indragiti administratori din Club Romantic. Versurile si cuvintele ei ne-au mangaiat de multe ori sufletele. Prietenia pe care a oferit-o neconditionat, ne-a fost sprijin in clipe rele (si bune). Aflati mai multe despre heidi din randurile ce urmeaza. Cititi...

 

Andreea: Spune-mi, de cat timp faci parte din Club Romantic si de la cine ai aflat de el?

Heidi: Am devenit activa in Club Romantic in din septembrie 1999 si am aflat de acest loc minunat de la dark (Bogdan Bocsan). De fapt, de pe canalul de chat, #clubr. Nimerisem acolo, la invitatia lui bogdan, chiar in toiul unei discutii despre prietenie si flirt. Mi-au placut gandurile celor prezenti, discutia deschisa si atmosfera calda, prietenoasa si am vrut sa-i cunosc mai bine si am intrat mereu pe canalul lor... pana cand, intr-o zi, Horia m-a intrebat ce parere am despre club. La care am intrebat oarecum mirata... "Care club?" El mi-a dat adresa site-ului... eu am intrat, am citit, m-am inscris... Si gata! A lor am fost :).

 

Andreea: Stiu (din surse sigure) ca esti una dintre persoanele cele mai indragite din Club. Carui fapt crezi ca se datoreaza acest lucru?

Heidi: Nu stiu ce sa-ti raspund…:) Poate faptul ca incerc sa ma pun in locul fiecarui puiutz... Si ca n-am uitat cat de greu mi-a fost mie, la inceput. Am incercat sa fiu alaturi de clubasi, in momentele lor bune si mai putin bune; sa fiu aproape de puiutzii mei, sa ii ajut, asa cum m-au ajutat si altii pe mine.

 

Andreea: In ce fel te-au ajutat ceilalti?

Heidi: Cand am venit in club, eram foarte timida. Nu m-am priceput prea bine sa comunic cu cei din jur, sa spun ce gandesc, cum gandesc si de ce gandesc. Am invatat cu timpul sa ma apropii de oameni, sa ii inteleg si mai ales sa ii las sa se apropie de mine. Mi-am facut foarte multi prieteni in club si am continuat aceasta prietenie si in viata reala.

 

Andreea: Spune-mi, pentru ca tot ai adus vorba, care este cel mai important lucru intr-o prietenie si de ce?

Heidi: Am sa dau un citat dintr-un mesaj pe care l-am scris pe una din listele clubului. Implicarea sufleteasca, afectiva si abia apoi schimburile, interesele si ajutorul reciproc. In prietenie este ceva sublim, un soi de iubire si un soi de suferinta pentru celalalt.

 

Andreea: Ramanand in “zona sufleteasca”, spune-mi care sunt calitatile pe care le apreciezi cel mai mult la un om?

Heidi: Capacitatea de a-i intelege pe cei din jur, rabdarea, puterea de a rade cand sufletul ii plange, curajul si puterea de a ramane om, chiar si atunci cand tot si toti sunt impotriva lui. Nu in ultimul rand: generozitatea si altruismul.

 

Andreea: Care este deviza ta in viata?

Heidi: Am o deviza care de fapt, mi-a fost transmisa de bunicul meu: "Daca nu poti face bine, incearca sa nu faci rau".

 

Andreea: Povesteste-mi despre bunicii tai.

Heidi: Mai am doar o bunica… Bunica este mama mamei mele. Parintii mei au lucrat pe santier si pentru ca nu puteau avea grija de mine, m-au plasat bunicilor. Tarani, simpli, dar cu un suflet imens. Bunicul mi-a fost si mama, tata, prieten, frate, sora... N-a avut scoala prea multa, dar a fost un intelept. M-a invatat sa traiesc simplu, sa fiu un om simplu si sa nu intorc spatele nimanui. Sa fiu aproape de oameni, sa-i ajut daca pot…

 

Andreea: Revenind la Club Romantic. De cat timp faci parte din administratie?

Heidi: Din toamna anului 1999. Am trecut foarte repede de la statutul de membru simplu la cel de admin. Deci... se poate, daca vrei si daca-ti place sa lucrezi cu oameni si pentru oameni.

 

Andreea: Pentru cei care nu stiu, ce presupune "calitatea" de admin in CR?

Heidi: Calitatea de admin... As asemana-o cu cea de indrumator. Un admin accepta cererile celor care doresc sa intre in familia noastra, ii indruma cu sfaturi tehnice si mai putin tehnice, pe cei care sunt numiti "puiutzi", adica noi membri. Neexistand decat o relatie intre doua persoane practic necunoscute, s-a nascut ideea de a-i numi intr-un fel. Intr-un fel care sa exprime si prietenie, si respect si de ce nu, alintare:). Imi place sa-mi alint puiutzii si nu se supara... desi au fost si voci care n-au fost de acord cu acest termen... Dar s-au obisnuit repede si n-au mai fost carcotasi :).

 

Andreea: In afara de faptul ca faci parte din Administratie, te-ai ocupat si de alte proiecte si actiuni organizate de Club Romantic. Care sunt acestea?

Heidi: M-am ocupat de organizarea intalnirilor, alaturi de ceilalti membri ai administratiei, si de iesiri la munte, mers la colindat... In urma cu ceva ani s-a mers, in preajma Craciunului, la colindat. Mi-a placut atat de mult ideea asta, incat in 2001 am organizat un grup (maricel) de colindatori romantici. Acest grup l-a insotit pe Mos Craciun la spitalul de copii Grigore Alexandrescu.

 

Andreea: Care sunt planurile de anul acesta?

Heidi: Vrem sa reeditam mersul al colindat. Inca nu stim pe unde vom poposi. Poate pe la un post de radio... pe la usile unor clubasi...

 

Andreea: Sa vorbim din nou despre tine, despre poeziile tale. Care este principala tasursa de inspiratie?

Heidi: Viata si dragostea, normal.:) De fapt, tot ce e in jurul meu… O floare, un zambet, un om, o lacrima...

 

Andreea: Care este versul tau preferat?

Heidi: Am doua versuri preferate: "un suflet de poet se naste din furtuni" si "doar inima nu-mbatraneste, chiar de-ai pierdut un paradis".

 

Andreea: Vorbeam mai sus de proiecte. Care este ultimul proiect al Clubului?

Heidi: Orice lucru bun trebuie sa evolueze. Clubul a evoluat enorm de cand l-am descoperit... si s-a impus o schimbare. O mai mare deschidere, o mai buna explicare a ceea ce suntem si asta a atras dupa sine si schimbarea imaginii virtuale. Au venit oameni noi, cu idei bune si foarte bune. Discutiile au evoluat, s-au aprofundat, au devenit dezbateri serioase asupra firii umane si asupra a ceea ce este omul, cu sentimente, cu fapte, cu ganduri. Activitatile din viata reala a clubului s-au inmultit. S-a impus crearea unui cadru mai organizat, atat in viata virtuala cat si in cea reala. Rezultatul se poate vedea la www.clubromantic.ro. Lansarea acestui nou site se va face in cadrul unei petreceri care se doreste sa fie altfel decat celelalte de pana acum. Ea va avea loc pe data de 15 noiembrie, in Nedra’s Pub. Speram ca in afara de cei din clubului si de invitatii lor, sa fie prezenti si reprezentanti ai mass-media. De asemenea va fi si un bal mascat, concursuri, premii surpriza. De asemenea, se vor mai acorda diplome.. pentru merite deosebite (bune sau rele):).

 

Andreea: In finalul acestui interviu, cateva randuri pentru romantici.

Heidi: Ganduri pentru romantici... Sa ramana asa cum sunt, asa cum i-am cunoscut. Ba nu! sa evolueze, in bine! elor care vor veni alaturi de noi... sa nu uite ca nu e de ajuns sa ai suflet. trebuie sa-l imparti cu cei din jur, pentru a-l "inmulti". Sa ramana mereu cu fruntea sus, indiferent cate vor trece peste ei. sa nu uite sa iubeasca! pe ei, pe cei din jur, florile, lacrimile, soarele si lumina.

Interviu realizat de Andreea (eire_sq)


 


© Club Romantic 1997-2003, Toate drepturile rezervate