Craciunul din Copilarie

Sarbatorile de iarna ma duc mereu cu gandul la copilarie. Pe atunci, "lumea" mea se limita la doar cateva incaperi si parcarea din curtea blocului, locurile unde am petrecut cei mai frumosi ani din viata.

Sufletul imi tremurã si acum de bucurie gandindu-ma la Ajunurile de Craciun cand, cu nasul lipit de geamul rece din sufragerie, il asteptam cu nerabdare pe Mos Craciun care venea de fiecare data doar dupa ce adormeam. Imi amintesc de cozonacii facuti de Mama-Mare, de colindele pe care le cantam cu emotie alaturi de parintii mei in fata Bradului, de zapada aproape alba in care ma jucam razand fara un motiv aparent, de toate acele clipe care nu se vor mai intoarce...

Astazi, stand in fata Bradului, am realizat cat de mult imi doresc sa fiu din nou copil, sa ma pot alinta din nou in bratele tatalui meu, sa ma pot bucura de prajiturile bunicii, de zambetul fratelui meu atunci cand descoperea o noua jucarie, de universul meu pe care-l vreau din nou redus la doar cateva incaperi si parcarea din curtea blocului.

Ne mai despart doar cateva ceasuri de venirea lui Mos Craciun, de momentul in care, adunati in jurul Bradului, devenim cu totii, din nou, copii. Fie ca Ajunul sfant al Craciunului sa ne gaseasca sanatosi, voiosi, cu ganduri si suflete curate, sa avem puterea de a pasi din nou in Imparatia Copilariei.

Iar daca pentru unii dintre noi Mos Craciun intarzie sa bata la usa anul acesta, sa ne oprim pentru cateva clipe in fata Pomul de Craciun si sa incercam prin ochii copilului ce a fost sa ne amintim de Sarbatorile de odinioara.


Craciun fericit!
Andreea (eire_sq)

 

Concursul Editiei!
(apasati aici pentru a vedea rezultatele concursului "Cel mai frumos dar"!)

 

© Club Romantic 2004, Toate drepturile rezervate