In cautarea sufletului pereche


"Daca dragoste nu e, nimic nu e...", scria Marin Preda in finalul romanului "Cel mai iubit dintre pamanteni". Si ce ar putea fi, de fapt? Singuratate. Tristete. Ore in sir petrecute alaturi de cineva care‑ti este ca si un strain. Dar ce este iubirea? Sunt multi oameni care de-a lungul timpului au incercat sa gaseasca asa zise definitii ale iubirii si toti au explicat acest sentiment prin prisma propriilor trairi sau experiente. Un singur lucru insa este cert: iubirea se cladeste in doi. Si atunci, toate aceste definitii despre iubire si ceea ce inseamna ea, se schimba. Pentru ca fiecare om iubeste in felul sau si percepe acest sentiment intr-un mod unic.

Iubirea este TOTUL, ne sugereaza Marin Preda prin cuvintele sale. Inclin sa-i dau dreptate, pentru ca acest TOT reprezinta de fapt, un intreg format din doua jumatati. Iar atunci cand nu iubesti sau nu esti iubit, te simti incomplet.

Poate ca si tu, cel care citesti aceste randuri esti inca in cautarea sufletului pereche. Dar ai speranta ca intr-o buna zi, in aceasta goana nebuna dupa iubirea impartasita, te vei lovi, ca printr-o minune, de Ea sau de El. Si vei fi, in sfarsit intreg. Iar atunci, ai sa poti spune: "Eu sunt cel mai iubit dintre pamanteni!", in adevaratul sens al cuvintelor.


Andreea (eire_sq)2002 Club Romantic - Toate drepturile rezervate