logo clubromantic
Login:
Parola:
Inscriere | Parola uitata
Home / Forum / Salonul rosu / Romantism

Romantism

(http://www.clubromantic.ro/17975)rss

Ce este romantismul? Ce se găseşte dincolo de senzaţiile şi înţelesurile confuze care se află în spatele acestui cuvânt?


Recomanda topicul pe Facebook
Adauga comentariu
caminante 2013-02-26 10:32:28

nophoto
Postari:
Ce este romantismul? Ce se găseşte dincolo de senzaţiile şi înţelesurile confuze care se află în spatele acestui cuvânt?
Trimite pe Y!
Keywords: senzatie romantism confuz cautare deschidere

Pagini: 2
go-first go-previous 1 2
Comentarii: 14
ultimul comentariu
downjos

caminante
Alte sabiute :) ( 2013-03-03 08:42:00) uptop
nophoto Ihm. Dupa modelul perimatului "never say never", s-ar putea spune si ca "intodeauna nu e niciodata intodeauna". :) Las`ca stiu eu.

:) Mi-a plăcut.

Dar, Lorena, am spus că îţi dau dreptate, nu că sunt de acord cu tine :)

Crezi că există o contradicţie în a crede că cineva are dreptate, deci nu doar a-i da dreptate ci chiar a crede că are dreptate, şi a nu fi totuşi întru totul de acord cu el / ea ?

Adică ea are dreptate să-şi decoreze casa cu flori, dar eu sunt de părere că un cap de mistreţ împăit, chiar pe mijlocul pereterului, ar fi ... COOL !!!

Modificat de: caminante (2013-03-03 08:43:45)
alsacia75
abracadabrantissime ( 2013-03-03 18:47:20) uptop
userphoto
Bucuresti, Romania
Membru din: 2004
Postari: 235
 M-ai bagat in ceata (desi, uite ca azi am avut un soare fabulos, cel putin la Bucuresti). Am sucit si rasucit vorbele astea, pana au ajuns sa nu mai aiba nici un sens. Mi l-am imaginat pe Solomon si am presupus ca el ar zice ceva de genul asta: daca le schimbam locul in fraza, ce obtinem? Deci: "Sunt de acord cu tine, dar nu iti dau dreptate."... 

Asadar, la modul general, eu cred ca inseamna acelasi lucru. Daca particularizam, poate iesi si ceva diferit - "Sunt de acord cu tine ca 2+2=4, dar nu iti dau dreptate cand aplici formula asta in contextul nu stiu care, context in care se aplica formula 2*2=4" :) 

E obositor sa te dai Solomon cand nu esti, asa ca ma intorc la aspirator. 

Ma indoiesc ca brambureala asta a noastra se cheama romantism. Ma intreb daca macar rade cineva de noi... :) 
caminante
Re:abracadabrantissime ( 2013-03-03 20:21:53) uptop
nophoto De exemplu, ia aceasta foarte frumoasă melodie:

Ducu Bertzi - M-am indragostit numai de ea

Îi dau dreptate doamnei cu pricina, dar nu pot fi de acord cu ea. Are dreptate în alegerea ei, are tot dreptul şi recunosc lucrul ăsta, însă în acelaşi timp simt în mine un dezacord în legătură cu alegerea ei, deci nu pot să spun că sunt în acord cu ea. Mai aveam şi alte exemple, de genul "ochi pentru ochi ...." sau " aşa-i trebuie...", dar nu vreau să ies din sfera romanticului - subiectul topicului de faţă.

Oricum, acum îţi dau ţie dreptate şi sunt de acord cu tine :). În cazul de faţă totul e doar o alambicare fără sens, mai ales din cauză că totul a pornit de la nişte cuvinte spuse în joacă, deci situaţia nu se preta la acele diferenţieri. Aşa că pentru a încheia, reformulez: " Aproape întotdeauna ajung să îţi dau dreptate, ori să fiu de acord, cum preferi" :)

Mă bucur că ţi-ai primit soarele. Şi la Cluj a fost o zi foarte însorită. Puţin cam rece totuşi faţă de zilele trecute, care au fost cu adevarat foarte placute, mai puţin cea de ieri în care a bătut un vânt turbat.  Diferenţa a fost că, dacă in timpul săptămânii am tânjit uitându-mă în răstimpuri pe geam, la serviciu, astăzi chiar m-am bucurat de el. :)

Modificat de: caminante (2013-03-03 22:12:41)
caminante
Diferente ( 2013-03-04 06:37:45) uptop
nophoto Cred că multe dintre noţiunile noastre sunt adesea înţelese foarte subiectiv de fiecare dintre noi. De exemplu, cana galbenă e pentru ceai, iar cea albastră e pentru lapte. Nu există nici o diferenţă între ele, dar pentru mine e cât se poate de clar că atunci când pun mâna pe cana galbenă înseamnă că mă gândesc la ceai. Probabil acelaşi lucru este şi cu „a-i da cuiva dreptate” şi „a fi de acord cu el.” Sunt identice pentru oricine, în afară de mine, fiindcă e doar codul meu personal, felul meu specific de a face diferenţieri. Nu foarte corect şi neîntemeiat pe nimic altceva decât de dorinţa de a diferenţia ceva de altceva. Oricum, dacă aş fi ţinut la claritate, probabil ar fi trebuit să folosesc "a avea dreptate" şi "a-i da dreptate", chestii diferite - so, my fault.

Oricum, lucrul ăsta nu contează foarte mult, nu ţin neapărat să aflu cât e de adevărat, îmi plac ambele variante şi chiar cred că lumea e mai frumoasă dacă poate fi în acelaşi timp şi albă şi neagră, că lucrurile pot fi în acelaşi timp şi adevărate şi false, şi corecte şi greşite. Poate că şi asta are legătură cu o viziune romantică a lumii, percepută a fi plină de un mister care-ţi permite să visezi.

O săptămână senină şi frumoasă, romantică, vă doresc, tuturor.

Modificat de: caminante (2013-03-04 07:03:42)
Pagini: 2
go-first go-previous 1 2
Comentarii: 14
ultimul comentariu
uptop

Adauga comentariu

Copyright Horia Moga 1998-2018, Toate Drepturile Rezervate
itcnet
Forum Iasi | Prieteni, videoclipuri | Horia Moga foto&blog