logo clubromantic
Login:
Parola:
Inscriere | Parola uitata
Home / Articole tematice / Hobby

Articole: 1

x

full img

Florile - bucuriile simple din casarss
Autor: ina_noileanu (2010-12-04 00:19:32)
Violete de Parma, cresterea si ingrijirea lor

Violeta de Parma sau Saintpaulia este planta de interior care nu este foarte pretentioasa. Are o singura cerinta majora, sa nu fie pusa direct in "bataia soarelui".

Planta se uda cu moderatie doar in farfurie. (Deh, ii place si ei civilizat.. :), iar apa trebuie sa fie la temperatura camerei. De obicei, folosesc apa decantata.

Se inmultesc punand frunze in pahar pana fac radacini, maxim 2 saptamini, apoi se pun in pamint. Daca este bine ingrijita in fiecare an , in ghiveci face 2-5 lastari.

Plantele stiu sa te bucure la randul lor daca le acorzi ingrijire, vorbesti cu ele. Te rasplatesc cu flori. 
Trimite pe Y!
Nota: 1 2 3 4 5Pentru a putea adauga un comentariu, trebuie sa te inscrii!

Comentarii: (1)

iasomia--- gingasie si parfum
optimus_sum (2011-09-01 22:55:52)
Jasminum -iasomia iasomiaIasomia este un arbust cu flori albe, foarte parfumate, dispuse in raceme terminale, pauciflore, caliciul cu 5 lobi, corola cu tubul mai lung decat caliciul, 2 stamine insirate pe tubul corolei. Mugurii florali sunt aproape erecti. Infloreste nu numai in timpul verii, ci si iarna. Deoarece ramurile tind sa ajunga prea mari, dupa inflorire ii vom aplica taieri. Jasminum pretinde multa lumina, dar nu suporta razele directe ale soarelui. Cere udari se pulverizari regulate. De asemenea, la cca 2 saptamani, ii vom administra ingrasaminte in perioada de vegetatie (primavara-toaman). Iarna, plnata parcurge o perioada de repaus, in care se va observa o usoara pierdere a frunzelor. Se va uda foarte putin si se vor sista ingrasarile. Inmultirea se face primavara si vara prin butasi. Butasii (ramuri semilemnificate) se inradacineaza intr-un substrat incalzit de pamant de frunze (bina putrezit) sau de conifere si nisip si se tin sub rame. Se pot inradacina si in camere (butasi recoltati vara) in apa. Plantele tinere se planteaza intr-un amestec mai usor (1 parte pamant de telina, 1 parte pamant de frunze, ½ parte nisip grosier de rau), iar pe masura ce imbatranesc, li se da un pamant mai greu. Plantele tinere se transplanteaza in fiecare an primavara, iar cele mari, batrane, al 2-3 ani.


Articole: 1
Copyright Horia Moga 1998-2018, Toate Drepturile Rezervate
itcnet
Forum Iasi | Prieteni, videoclipuri | Horia Moga foto&blog